İZMİR / ÖDEMİŞ - Kaymakçı Türk Hava Kurumu Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için, senenin başında “KİTAPLIĞI OLMAYAN ÇOCUK KALMASIN”  projesi başlatılmıştır.

Projenin ilk aşaması olarak; öğrencilere sınıf içerisinde yapılan çalışmalarla okulda kitap okuma alışkanlığı kazandırılmıştır.

Projenin ikinci aşaması olarak evde kitap okuma alışkanlığı için, öğrencilerle birlikte sınıfta kitaplık yapılmıştır. Yapılan veli ziyaretleriyle kitaplıklar öğrencilerin evlerine yerleştirilmiş, ailelere kitap okumanın öğrencilerin gelişimi üzerindeki etkisi anlatılmıştır.

Projemiz sayesinde öğrenciler kitap okuma alışkanlığı kazandırılmış ve bu alışkanlık evlere taşınmıştır.

Kitaplığı olmayan  ev ve çocuk kalmasın!

Mrt

LGS 2024 Kılavuzu İnceleme ve Bilgilendirme Semineri Okul Rehber Öğretmenimiz Tuğçe Asliturk Saygıner tarafından yapıldı. 8.sınıf öğrencilerimize ve velilerine, yayınlanan kılavuz hakkında bilgilendirme yapıldı. Seminerler, kılavuza yonelik bilgilendirmenin yanı sıra LGS çalışma stratejileri ve motivasyonu arttırmaya yönelik gerçekleştirildi.

Mrt

Okul Müdürümüz Hakan ÖZASLAN ve Özel Eğitim öğretmenlerimizden Fatma KURSAN ve Fevziye TABAK'ın katılımıyla

Niyazi DURSUN -( Kaymakçı mahallesi )

Mehmet HEPEL - ( Orhangazi mahallesi )

Furkan BİLGİN -( Orhangazi mahallesi )

öğrencilerimizin veli ziyareti yapılmıştır.

Mrt

İlk siren sesi ile çocuklara çök kapan yaptırılıp 2. Siren sesi ile öğrenciler güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Çocuklar bahçeye alınıp Sefa SOLAKOĞLU tarafından yangınla alakalı bilgi verilip akabinde  yakılan ateş yangın söndürme tüpüyle söndürülmüştür. Denemek isteyen çocuklara da yangın söndürme tüpleri kullandırılıp tatbikat sonlandırılmıştır.

Şbt

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasimizi yansıtırlar. Bu

bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler

düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını

sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir. Bu kapsamda okulumuz öğretmenlerinden Fatma KURSAN, Fevziye TABAK, Pınar TURAN  danışmanlığında Şubat ayı boyunca “Anlat Bakalım, Görselleri Boyama Çalışması, Atasözü Deyim Resimleme” etkinlikleri yapıldı.

Şbt